Marc Roelaarts - vocals/keys

Ik ben Marc Roelaarts en ik ben op mijn 16de begonnen als drummer in de band van mijn vader zijn werk: Taxfree. Dit was alleen maar jaren '60 repertoire en toen werd ik al lekker gemaakt met de Beatles, Stones etc. In deze band was het alleen nog maar drummen en kijken hoe de grote mannen op hun instrument speelden, maar al snel kreeg ik erg veel interesse in andere instrumenten en toen ik de nieuwe drummer werd van Ten Speed (1987) ging mijn ontwikkeling snel!

Ik heb ook als drummer optredens gedaan met helden zoals Maurits Hitijahubessy (gitaar)  en Koos Biel (steelguitar) en dat waren toen grote namen in vooral de country wereld. Met deze formatie heb ik tijdens grote countryavonden gespeeld en daar heb ik veel van geleerd, om vooral gedoseerd te drummen. Ging ik te snel? Deed ik teveel? Dan werd ik zo teruggefloten door vooral mijn vader en Maurits.

De jaren erna leerde ik mezelf gitaar, basgitaar en keyboard spelen en ook werd ik erg enthousiast om het zingen uit te breiden en tot heden is dat vooral mijn passie. Hoe je met zingen mensen kunt raken is een erg bijzonder gevoel en zeker in de corona tijd, waar ik veel voor ouderen in verpleeghuizen heb gezongen en dat bracht nogal wat teweeg, want dat waren optredens met een lach en een traan.

Toen mijn vader ging stoppen met muziek maken in Ten Speed in 2000, nam ik ook alles qua organisatie over en tot op de dag van vandaag zing en speel ik nog steeds met erg veel plezier in Ten Speed. Met Ten Speed haalde ik de finale van de Clash of the coverbands in 2013. Dat was een geweldige ervaring en tot op heden draait de band altijd nog erg goed en inmiddels is het een 6-mans formatie geworden. De aanhang die de band heeft opgebouwd is echt indrukwekkend, want wie kent Ten Speed niet?  (-:

Het presenteren en entertainen heb ik mezelf aangeleerd, door vooral naar anderen te kijken hoe het niet moet. Grapjes met verkleedpartijen is niet mijn ding, want knallen met een swingende en goede band en mensen vermaken met te gekke liedjes...dat geeft mij pas een kick! Ik doe alles met volledige passie en zie een optreden niet als een 'klus' maar als iets unieks, want iemand die jouw boekt voor zijn feest, verwacht dat je het met volle overgave doet en niet alleen maar voor het geld.  Alleen maar 'gewoon' staan te zingen is voor mij niet wat ik wil, want ik wil mensen vermaken, entertainen, gezelligheid creëren...DAT is mijn ding!

"Wat hem onderscheid van anderen? Hij is een duizendpoot en zingt met gemak nummers van Michael Bubble, Elvis, Jim Reeves,

Kool and the Gang, André Hazes, Danny Vera of Jan Smit en dan niet op de manier om deze artiesten te imiteren,

maar puur met zijn eigen sound"