Peter Keuning - keys/vocals

Ik ben zolang als ik me al kan herinneren bezig met muziek. Toen ik 6 was waren mijn ouders al helemaal klaar met mijn lawaai in huis. “Ga maar op muziekles, ga daar maar muziek maken!” En zo geschiede.

In 2005 voor het eerst actief in een band en sindsdien nooit meer gestopt. Na de eerste muziekschool band ben ik in 2006 bij Monday terecht gekomen. Na verloop van tijd kwam daar een vriendenband bij, Suit Up!. Kwaliteit stond niet per sé voorop; lekker spelen, ouwehoeren en lol maken wel. We hadden in deze band aanvankelijk geen bassist, dus had ik bedacht dat ik wel een bas kon kopen en dat ook wel “even” kon leren. Dat viel tegen, maar uiteindelijk heb ik toch een jaar of 3 afwisselend bas en toetsen gespeeld.

Op het hoogtepunt in 2009 zat ik in niet minder dan 8 bands tegelijkertijd. Helaas liep ik in dat jaar ook mijn eerste hernia op, waardoor ik uiteindelijk overal mee moest stoppen. Na de operatie en herstel ben ik begin 2010 weer begonnen met een van de bands; LEIN5. Na een aantal jaren veel gerepeteerd maar weinig opgetreden te hebben kwamen we tot de conclusie dat de neuzen niet meer dezelfde kant op stonden. Toen kwamen de Facebook berichtjes.

Ten Speed was op zoek naar een toetsenist. Nadat ik privé berichten van diverse bandleden had gekregen en de vorige band niet helemaal meer was wat ik zocht in de muziek, heb ik besloten om te reageren en op auditie te komen. Dat ging niet helemaal zonder slag of stoot (twee dagen voordat ik auditie zou doen was ik met mijn fiets gevallen en eindigde ik met een gebroken hand), maar uiteindelijk heb ik de dame en heren van de band weten te overtuigen dat ik toch best wel een leuke aanvulling kon zijn! In 2016 ben ik bij Ten Speed aangesloten als toetsenist.

Naast muziek maken heb ik nog een andere grote passie; licht- en geluidstechniek. Ook dit ei kan ik bij Ten Speed kwijt; Vanaf het podium zorg ik er voor dat de band over komt zoals het hoort; van klein en lief tot groot en bombastisch met alle lichteffecten die daar bij komen kijken! Als de bus voor het podium komt te staan staat er binnen de kortste keren een licht set waar je U tegen zegt en regelmatig ook nog eens vernieuwing in zit.

Ondanks twee (en soms drie) petten die ik tegelijkertijd draag weet ik snel te schakelen en in te spelen op de situatie. Is er ruimte voor een grapje, dan ouwehoeren we wat. Als er snel doorgespeeld moet worden is het een handgebaar en gaan! De dynamiek zorgt er voor dat elke show weer uniek is en ik keer op keer met vol plezier het podium sta.

 

"Wat ik het allerleukste aan Ten Speed vind is het samenwerken; de chemie onderling in de band. We hebben lol en maken muziek en weten dat ook nog eens goed te combineren! Dat merkt het publiek ook: het is toch wel erg lastig om stil te blijven staan als wij een feestje bouwen"